Dnevnik Holding nije prihvatio ponudu VAC-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnevnik Holding nije prihvatio ponudu VAC-a

ESEN -

Medijska grupacija VAC (WAZ) danas je sa žaljenjem konstatovala da su predstavnici Dnevnik Holdinga propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto, koji VAC grupacija ima u Dnevnik Vojvodina Presu (DVP), navedeno je u saopštenju te nemačke kompanije. VAC grupa je dugogodišnjem partneru produžila rok za odgovor na ponudu do četvrtka, 15. jula.

"Dnevnik Holding nije nažalost prihvatio našu fer ponudu za prodaju udela, iako smo odgovornim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << licima dali dovoljno vremena za preispitivanje“, izjavio je predstavnik Medijske grupacije VAC u Srbiji i član uprave Peter Lange.

"Pre svega nam je žao zbog zaposlenih kojima smo time hteli da obezbedimo izvesnu budućnost u Dnevnik Vojvodina Presu“, rekao je Lange.

Medijska grupacija VAC će nastaviti razgovore sa licima zainteresovanim za preuzimanje njenog udela u DVP-u, navodi se u saopštenju. S tim u vezi će se i dalje strogo pridržavati zakona i ugovora i kada za to dođe vreme dostaviće ponude Dnevnik Holdingu.

VAC-grupa i Dnevnik Holding preko DVP-a zajednički izdaju dnevne novine "Dnevnik", podseća se u saopstenju.

Kompanija VAC nedavno je najavila povlačenje sa srpskog tržišta.

Pored vlasničkog udela u preduzeću DVP, VAC poseduje i vlasnički udeo u beogradskoj "Politici", a već danima se u medijima pojavljuju informacije da ta grupacija planira da preuzme i oko 62 odsto akcija "Večernjih novosti".

Predsednik Upravnog odbora Dnevnik holdinga, Zlatimir Momirov, početkom jula je izjavio da to preduzeće neće odustati od prečeg prava kupovine, jer se ono jasno navodi i u ugovoru o osnivanju DVP-a iz 2003.

"Ukoliko ne bude pozitivnih dešavanja, Holdingu ostaje da probleme rešava sudskim putem", najavio je on tada, posle sastanka sa predstavnicima VAC-a i upozorio da ukoliko se na sudu utvrdi da nisu ispunjene ugovorene obaveze iz 2003. to znači da VAC ne raspolaže sa 55 odsto udela u vlasništvu, jer se obavezao da će steći pravo na pomenuti vlasnički udeo samo ako ispuni sve obaveze.

U toj novinsko-izdavačkoj kući tvrde da je VAC dužan više od šest miliona evra, pošto nije popravio staru, a ni kupio novu štamparsku mašinu, nije preuzeo 80 radnika štamparije Holdinga i nije do kraja sproveo socijalni program.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dnevnik Holding odbio ponudu VAC-a

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jul.2010

ESEN, 19. jula 2010. (Beta) - Medijska grupacija VAC (WAZ) saopštila je u ponedeljak da sa žaljenjem konstatuje da su predstavnici Dnevnik Holdinga propustili rok za prihvatanje ponude za preuzimanje udela u visini od 55 odsto koje VAC ima u Dnevnik Vojvodina Presu. VAC grupa je navela da je svom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.