Đurić UVEREN: DSS optužuje, a najodgovornija je za prodaju države

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić UVEREN: DSS optužuje, a najodgovornija je za prodaju države

"Srećom, narod im više nikada neće dati tu priliku..."

Potpredsednik GO SNS Marko Ðurić kritikuje Demokratsku stranku Srbije zbog toga što optužuje druge za kapitulantsku politiku, a upravo je ta stranka, tvrdi, najodgovornija za gubljenje teritorija i prodaju države.

U saopstenju za medije Ðurić navodi da se u vreme vladavine DSS-a raspala zajednička država, da je Crna Gora izašla iz Državne zajednice, desio se pogrom nad Srbima na KiM, jednostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je proglašena nezavisnost Kosova, a DSS je sa svojim tajkunima pljačkaškim privatizacijama rasprodao celu Srbiju, veliki broj građana ostavio bez posla, a državu i narod doveli do prosjačkog štapa.

Navodi da jedino u čemu je konzistentna politika DSS-a jeste inertnost, nesposobnost i bezidejnost, a jedino što umeju da predlože jesu nečinjenje i mirovanje...da se "pravimo mrtvi" i da čekamo da se stvari reše same od sebe.

I dok se Aleksandar Vučić i vlada bore da daju sve od sebe da se dođe do održivog i kompromisnog rešenja, da na KiM dobijemo više nego što sada imamo, ostali poput DSS-a i DOS-ovih satelita koji su nas svojom "stručnošću" i doveli u ovakvu situaciju, ili podmeću klipove u točkove ili predlažu da pustimo da se stvari reše same od sebe, primećuje Ðurić.

Konstatuje da DSS nije naučila ništa iz svojih poraza i poručuje da zato ne treba da se nada da će populizmom zaslužiti da bude nešto više od statističke greške.

- DSS bi da danas suludim idejama o zamrzavanju konflikta razori i ovo države što nam je ostalo, misleći da se problemi mogu rešiti zabijanjem glave u pesak - navodi Ðurić, te primećuje da su nas upravo nečinjenje i pogubna politika Demokratske stranke Srbije i njenih tadašnjih saveznica doveli do toga da se danas vezanih ruku i nogu borimo da na Kosovu i Metohiji za Srbe i Srbiju dobijemo više nego što smo imali kada su oni o tome odlučivali.

- Srećom, narod im više nikada neće dati tu priliku - zaključuje Ðurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.