Izvor: RTS, 24.Sep.2020, 19:32

Đurić: U ponedeljak samo razgovori na tehničkom nivou

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za Tanjug da će delegacija Srbije otputovati u ponedeljak u Brisel na razgovore na tehničkom nivou o povratku srpske imovine na KiM.
Marko Đurić je rekao da sledeće nedelje neće biti susreta na visokom nivou.

"Sada je neophodno i od ključnog značaja za budućnost dijaloga da Priština na delu dokaže spremnost da radi na formiranju Zajednice srpskih opština i mi ćemo na tome insistirati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svakom sastanku, na svakom nivou, uključujući i onaj u ponedeljak", zaključio je Đurić.
Sepcijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak najavio je za 28. septembra novu rundu razgovora Beogrda i Prištine na nivou eksperata.
Lajčak je naglasio da je Zajednica srpskih opština skinuta sa agende zbog nespremnosti jedne strane da o tome razgovara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.