Đurić: Očekivane uštede vlade nerealne

Izvor: RTS, 09.Okt.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Očekivane uštede vlade nerealne

Uštede koje vlada očekuje da dobije setom predloženih ekonomskih mera nisu realne, ocenio poslanik LDP-a Bojan Đurić. LDP traži da se o novim merama i njihovim dometima raspravlja na sednici parlamenta.

Uštede koje vlada očekuje da dobije setom predloženih ekonomskih mera nisu realne, ocenio je poslanik LDP-a Bojan Đurić, ponavljajući zahtev liberala da se o merama i njihovim dometima razgovara na sednici parlalmenta.

Đurić je novinarima u skupštini Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da će LDP uputiti zvanični zahtev za sazivanje sednice parlamenta, navodeći da ne zna kako Vlada očekuje da dobije podršku svih političkih faktora za predložene mere kada nije spremna da se o tome razgovara u parlamentu.

Kritikujući mere, Đurić je naveo da je predložena ušteda u javnom sektoru smanjenjem plata pogrešna i da bi bilo bolje da se, umesto kažnjavanja vrhunskih profesora i lekara, iz javne uprave otpuste partijski kadrovi, čime bi se, kako kaže, proizvele mnogo veće uštede.

Poslanik LDP-a naveo je i da se mera smanjenja subvencija predlaže samo kako bi se smanjilo nezadovoljstvo građana zbog ostalih mera.

Đurić takođe smatra da se u 2013. godini od smanjenja subvencija neće moći uštedeti ni dinar, kao i da je sada potrebno da se ozbiljno uđe u restrukturiranje preduzeća.

Takođe, kritikovao je i meru koja podrazumeva povećanje niže stope PDV-a sa osam na 10 odsto, smatrajući da će one imati katastrofalne ekonomske i socijalne posledice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.