Đurić: Nećemo večno da čekamo mrdanje prsta Prištine

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nećemo večno da čekamo "mrdanje prsta" Prištine

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da će ZSO, čak i ako je formira samo srpska strana, biti formirana po sporazumima koje su potpisali Beograd i Priština.

"Sporazumom je definisano i koja su prava i koje su nadležnosti i na osnovu toga će biti formirana", rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije i dodao da sporazumi omogućavaju ZSO da odlučuje o "dnevnom životu, bezbednosti, javnom informisanju" i drugim stvarima.

On je rekao da Priština "tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prstom nije mrdnula" u formiranju ZSO, iako je to ključna obaveza albanske strane.

"Sada se čude kada neko ima inicijativu. Nećemo da čekamo večno. Ne zanima nas nikakvo novo uslovljavanje", rekao je Đurić.

On je rekao da među političkim predstavnicima Srba sa Kosova, ali i ljudima koji žive u južnoj pokrajini preovladava jedinstvo.

Dodao je da očekuje da će "kod Albanaca prevladati razum" i da neće pokušati od učešća Srba u institucijama Kosova da "prave dekoraciju".

Upitan o tome šta će biti sa Mirjanom Jevtić koja je umesto Ljubomira Marića postavljena za ministarku lokalne samouprave u Vladi Kosova, čiju je ostavku tražila Vlada Srbije, Đurić je rekao da svi oni koji su napravili dogovor sa premijerom Kosova Isom Mustafom "ne treba da budu tu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.