Đurić: Jedino ishitrene su kritike Kurtija

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Jedino ishitrene su kritike Kurtija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je da je protivljenje lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija regionalnoj saradnji i populstičke izjave o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.
"Naš region uveliko kasni sa uspostavljanjem intenzivnije ekonomske saradnje i da su za nama propuštene decenije i brojne propuštene šanse, a jedino što je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ishitreno jesu kritike koje Aljbin Kurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na izjavu Kurtija da je inicijativa o balkanskom "mini Šengenu", ishitrena, Đurić je poručio da upravo protivljenje lidera Samooredeljenja regionalnoj saradnji i populističke izjave poput one o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.
Ističe da Kurti nema ni ekonomski plan ni mogućnost da sagleda vizije stabilnog i prosperitetnog regiona i da umesto toga jedino ume da svakodnevno nudi mržnju i šovinizam.
"On je dosledan i metodičan u svojoj retrogradnoj politici zato što je svestan da za ratnohuškačke poglagivice poput njega nema mesta u mirnodopskom svetu", zaključio je Đurić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Kurtijeve izjave - deo repertoara iz mračne prošlosti"

Izvor: B92, 13.Nov.2019

"Protivljenje Aljbina Kurtija regionalnoj saradnji i populističke izjave o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo je repertoara iz mračne prošlosti."..To je izjavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić..."Naš region uveliko kasni sa uspostavljanjem intenzivnije ekonomske saradnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.