Đurić: Cirkuska politika Albanaca

Izvor: B92, 24.Mar.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Cirkuska politika Albanaca

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Albanci na KiM i u Albaniji zaslužuje odgovorniju politiku od one koja ih svađa sa regionom.

Reagujući na izjavu premijera Albanije Edija Rame, koji je poručio da bi se potpisivanjem sporazuma Albanije i Kosova u Tirani izvršilo "nacionalno ujedinjenje preko EU Đurić je za rekao da Albanci zaslužuju politku koja neće govoriti "o jednoj zemlji, jednom narodu i jednom snu", te da takvi potezi više liče na cirkuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i svađalačke gestove nego na ozbiljnu politiku.

"Taj san koji oni pokušavaju da nametnu svom narodu, osim što će ostati zauvek nedosanjan, neće rešiti nijedan od ekonomskih, političkih i drugih problema, koje imaju Albanci u Albaniji i na KiM, a ne vidim ni da će na bilo koji način doprineti normalizaciji odnosa, pomirenju i normalnom suživotu u regionu, koji su više nego potrebni", ocenio je Đurić.

Đurić je, povodom obeležavanja godišnjice od početka NATO agresije na našu zemlju, istakao da je 24. mart 1999. godine "datum kojeg se cela Srbija sa bolom i gorčinom seća".

Đurić je podsetio da je napad na našu zemlju izvršen bez prethodne objave rata, "bez pravog razloga i povoda, suprotno međunarodnom pravu, a sa ciljem da se zeuzme deo naše teritorije i na njemu promeni ustavno uređenje".

"Danas nisu otklonjene posledice rata iz 1999. godine, 250 000 Srba još uvek se nalazi proterano u centralnoj Srbiji, a etnički su očišćene Priština, Đakovica, Peć i Prizren i to je neugasla rana na srcima svih Srba", poručio je Đurić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.