Đurđević razrešen, pa imenovan za predsednka RIK-a

Izvor: Press, 03.Mar.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđević razrešen, pa imenovan za predsednka RIK-a

Skupština Srbije razrešila je danas Dejana Đurđevića sa mesta predsednika Republičke izborne komisije i ponovo ga izabrala na tu funkciju.
         Đurđević je, inače, ostavku na mesto predsednika te komisije podneo početkom avgusta 2014. godine, zbog obavljanja više funkcija.
Parlament je razrešio i ponovo imenovao u tu komisiju članove i zamenike članova Marka Jankovića, Natašu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Đukić, Maju Pejčić, Miloša Srećkovića, Snežau Rakočević i Sonju Podunavac.
Članstva te komisije su razrešeni i Jana Ljubičić i Aleksandra Stevanović, a imenovani su još Nikola Jelić i Radoje Malidžan.
Parlament je izabrao osam sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, razrešio predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu, predsednika Prekršajnog suda u Jagodini i usvojila odluku o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Kruševcu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SKUPŠTINA SRBIJE: Dejan Đurđević razrešen pa odmah opet izabran za predsednika RIK

Izvor: Kurir, 03.Mar.2016

BEOGRAD - Skupština Srbije danas je razrešila Dejana Đurđevića sa mesta predsednika Republičke izborne komisije i ponovo ga izabrala na to mesto...Đurđević je podneo ostavku još u avgustu 2014. godine zbog sukoba interesa, odnosno obavljanja više funkcija...Poslanici su ga danas te funkcije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.