Đurašković u kućnom pritvoru: Dobio narukvicu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2013, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurašković u kućnom pritvoru: Dobio narukvicu

Aplelacioni sud je prihvatio žalbe advokata okrivljenog i preinačio rešenje Višeg suda kojim je Milo Đuraškoviću bio produžen pritvor za još 60 dana. Đuraškoviću, osumnjičenom za malverzacije u putarskim preduzećima, određena je mera zabrane napuštanja stana, odnosno kućni pritvor.

Uz rešenje o kućnom pritvoru, doneto je rešenje i da mu se stavi elektronska narukvica, uz koju će se pratiti njegovo kretanje, pišu beogradski mediji.

Kako je navedeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sud je ovu odluku zasnovao na činjenici da okrivljeni ima prijavljeno prebivalište i boravište na teritoriji Srbije, da je za Beograd vezan porodično, da je centar njegovih životnih i poslovnih delatnosti Beograd i da nema nijedne indicije, koja proizlazi iz konkretnog ponašanja okrivljenog, koja bi ukazivala

na mogućnost da okrivljeni bude nedostupan sudu u daljem postupku.

Po nalaženju Apelacionog suda, razlozi koje prvostepeni sud uzima za produženje pritvora prema okrivljenom, nemaju značaja i snagu koju su imali na početku postupka, dodaje se u saopštenju.

Da podsetimo, Đurašković je vlasnik "Nibens grupe". Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ih da su od aprila 2007. do kraja decembra 2010. godine, kao odgovorna lica u privrednim društvima "Fabrika maziva Fam", "Šer korporacija", "Nibens korporacija" i preduzećima za puteve u okviru "Nibens grupe" zloupotrebili službeni položaj u cilju pribavljanja imovinske koristi Milu Đuraškoviću. Tvrdi se da je Đuraškoviću pribavljena korist od 18 miliona evra, a da je istovremeno "Fam" oštećen za oko 35 miliona evra.

Đurašković je u pritvoru od hapšenja 12. decembra 2012. godine i sa predsednikom Delte Miroslavom Miškovićem i njegovim sinom Markom Miškovićem optužen je za zloupotrebe u putarskim preduzećima.

Miroslav Mišković brani se sa slobode, dok je njegov sin Marko u kućnom pritvoru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.