Ministarka zdravlja od sutra u poseti Kubi

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka zdravlja od sutra u poseti Kubi

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović započeće sutra trodnevnu posetu Kubi, na poziv kubanskog ministra zdravlja Roberta Moralesa Oheda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, poseta Kubi detaljano je planirana nekoliko meseci unapred, kako bi se Đukić Dejanović, na najbolji mogući način, upoznala s Nacionalnim zdravstvenim sistemom Kube, njegovim vodećim programima i uspesima, sistemom obrazovanja kadrova i zdravstvenim, nastavnim i istraživačkim centrima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Đukić Dejanović će se upoznati i s rezultatima postignutim u oblasti iotehnologije, proizvodnje vakcina i generičkim lekovima.

Ministri zdravlja Srbije i Kube razgovaraće i o mogućnostima za uspostavljanje saradnje koja podrazumeva stručna usavršavanja, razmenu stručnjaka i prenos iskustava i znanja koja se odnose na oblast biotehnologije, u kojoj je Kuba daleko napredovala, ali i na oblast hirurgije za koju je kubanskim kolegama potrebna pomoć srpskih eksperata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðukić Dejanović od sutra u poseti Kubi

Izvor: Akter, 03.Sep.2013

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović započeće sutra trodnevnu posetu Kubi, na poziv kubanskog ministra zdravlja Roberta Moralesa Oheda

Nastavak na Akter...

Slavica Đukić Dejanović na Kubi

Izvor: RTS, 04.Sep.2013, 11:42

Na poziv kubanskog ministra zdravlja Roberta Moralesa Oheda, Slavica Đukić Dejanović započinje trodnevnu posetu toj karipskoj zemlji. Ministarka bi trebalo da se upozna sa zdravstvenim sistemom Kube, obrazovanjem kadrova i nastavnim i istraživačkim centrima. ..Ministarka zdravlja Slavica Đukić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.