Đukić Dejanović o Statutu Vojvodine

Izvor: RTS, 22.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović o Statutu Vojvodine

Statut Vojvodine na dnevnom redu parlamenta početkom sledeće godine, istovremeno sa predlogom zakona o njegovoj primeni, očekuje predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Skupština Srbije je dogovorila sa vojvođanskim parlametnom da Statut Vojvodine i predlog zakona o njegovoj primeni budu razmatrani na istoj sednici "i sada su na potezu oni koji pripremaju zakon o primeni Statuta", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

"Skupština Srbije treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da saglasnost na Statut Vojvodine, ali davanje saglasnosti je mrtvo slovo na papiru ako se ne donese i zakon o njegovoj primeni", objašnjava Đukić Dejanović.

Predsednica parlamenta je istakla da će se zakon naći na dnevnom redu ubrzo pošto bude završen i upućen Skupštini Srbije, ali da to nije realno očekivati do kraja godine, jer je za pripremu tog teksta potrebna "ozbiljna radna aktivnost" koja iziskuje određeno vreme.

Đukić Dejanović kaže da će se o zakonu izjasniti i republički i pokrajinski parlament i dodaje da za usvajanje Statuta ne postoji ustavni rok, kao i da on ne može da važi bez saglasnosti Skupštine Srbije.

Predsednica Narodne skupštine je najavila da će parlament do kraja godine usvojiti 14 zakona koji su na dnevnom redu sednice koja je u toku, a da je pored toga u obavezi da usvoji Zakon o budžetu za narednu godinu, što će iziskivati dosta vremena.

Đukić Dejanović je podsetila i na sednicu posvećenu raspravi o nepoverenju vladi koja je već zakazana za kraj novembra.

"Bilo bi veoma dobro ako bismo Zakon o Narodna skupštini uspeli da donesemo do kraja ove, ili odmah na početku sledeće godine", rekla je Đukić Dejanović, dodajući da će poslanici, verovatno, biti u parlamentu do kraja godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.