Đorđević u Izraelu: Kako privući stručan kadar iz inostranstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević u Izraelu: Kako privući stručan kadar iz inostranstva

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji boravi u zvaničnoj poseti Izraelu, upoznao je sagovornike sa delokrugom rada resora kojim rukovodi, gde je posebno istakao značaj podsticaja i pomoći kojima se unapređuje zapošljavanje i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

Đorđević se sastao sa Ofrom Koen, osnivačem programa "Učenje kroz muziku za osobe sa invaliditetom", Šanom Krakovski, izvršnom direktorkom Centra Telavivske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštine koji okuplja mlade preduzetnike i sa Iri Melcerom, predstavnikom kompanije Orcam, koja se bavi izradom pomagala visoke tehnologije koja su namenjena osobama sa invaliditetom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar se osvrnuo i na Strategiju za ekonomske migracije za period 2021-2027. godine, kao i Akcioni plan, čija je osnovna vizija usporavanje odlaska radno aktivnog stanovništva, kao i privlačenje visokoobrazovanih stručnih kadrova iz inostranstva.

Sagovornici su predstavili inovativne i inspirativne ideje kada je reč o brizi o osobama sa invaliditetom, kao i mere i aktivnosti namenjene profesionalnoj rehabilitaciji.

Koen je istakla da muzika predstavlja univerzalni jezik, koji na najbolji način pomaže inkluziju u društvo osoba sa invaliditetom. Zamisao programa je poboljšanje kvaliteta njihovog života i otvaranje mogućnosti za učenje, samostalnost i povezivanje sa ostalim članovima zajednice.

Direktorka Centra za mlade preduzetnike predstavila je programe koji imaju za cilj povratak izraelskih državljana, kao i programe za privlačenje drugih stručnjaka i izrazila želju za saradnjom sa našom zemljom, upravo kroz zajedničke projekte.

Ona je istakla da se posebna pažnja posvećuje ostvarivanju veze između potencijalnih investitora i velikih kompanija, kao i gradskih vlasti u cilju implementacije rešenja u oblasti socijalne zaštite.

"Centar nastoji da doprinese najboljem korišćenju talenata među mladima i u krajnjem ishodu, podigne socio-ekonomski kvalitet života i poveća zaposlenost", rekla je ona

Tokom radne večere, ministar Đorđević sastao se sa Danom Orjanom iz Ministarstva spoljnih poslova Izraela, koji je na čelu Sektora za saradnju s balkanskim državama i nerezidencijalni ambasador Izrael u Severnoj Makedoniji i Adinom Tal, osnivačem kulturnog centra "NaLagaat" i kulturnim socijalnim preduzetnikom.

Ministar je sa sagovornicima razgovarao o uslugama socijalne zaštite sa akcentom na uslugama za stara lica. Tom prilikom razmatrani su potencijalni vidovi saradnje sa ovim kulturnim centrom uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Izraela, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.