Đorđević se sastao sa Gujonom

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević se sastao sa Gujonom

Beograd -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa francuskim i srpskim humanitarcem Arno Gujonom.

Ministar Đorđević rekao je da humanost koju Gujon pokazuje kroz pružanje pomoći našem narodu na KiM i organizovanje humanitarnih akcija, Srbija ceni i sigurno nikada neće zaboraviti.

"Vlada Srbije nastaviće da pruža svu adekvatnu podršku našem narodu na KiM, jer to je naš osnovni zadatak. Gde god živeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građani Srbije moraju da imaju jednaka prava i zaštitu. Zahvalni smo svemu što ste do sada pružili Srbima na Kosovu. Naš narod pretrpeo je dosta nevolja i potrebna im je podrška, kako Vlade Srbije, tako i svih drugih naroda, kako bi nastavili da žive zajedno u miru i slozi", rekao je Đorđević Gujonu.

Ministar je, navedeno je u saopštenju, istakao da srpsko-francusko prijateljstvo postoji još i pre perioda Prvog svetskog rata i da dela Gujona pokazuju da se ono prenosi i na buduće generacije, kao i da će se Srbija uvek zalagati za očuvanje i poštovanje tog odnosa Arno Gujon je rekao da će svoj humanitarni rad nastaviti i u narednom periodu, jer su za njega Srbi sa KiM junaci današnjeg doba, jer opstaju i bore se za svoja ognjišta.

Gujon je rekao da su mu Srbi na KiM pokazali šta znači pravi značaj borbe za slobodu i ljubav prema otadžbini i da je to ono što ga tera da nastavi u svojim humanim delima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.