Đorđević razgovarao sa novoizabranim predsednikom Mauritanije o bilateralnim odnosima sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević razgovarao sa novoizabranim predsednikom Mauritanije o bilateralnim odnosima sa Srbijom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević sastao se sa novoizabranim predsednikom Mauritanije Mohamedom Ould Šeik El Gazuanijem, a povodom njegove inauguracije kojoj je ministar prisustvovao u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštilo je danas ministarstvo.

Bilateralni susret je inicirao novoizabrani predsednik El Gazuani, a ministar Đorđević mu je tom prilikom preneo pozdrave i čestitke predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu dođe u zvaničnu posetu Beogradu.

Đorđević istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je predsednik Mauritanije, po preuzimanju dužnosti, izabrao srpsku delegaciju među prvim sa kojima želi da ima sastanak.

Кako je rekao, to je prilika da se saradnja između dve države koje dele istorijske veze još iz vremena bivše Jugoslavije dodatno intenzivira.

Predsednik Mauritanije El Gazuani je preko ministra Đorđevića uputio pozdrave i zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i istakao da mu je veoma drago što je srpska delegacija prisustvovala događaju koji je od visokog značaja za Mauritaniju i ceo njen narod.

Takođe, izrazio je spremnost da u predstojećem periodu poseti Srbiju i dodao da mu je posebno drago što je Srbija zainteresovana za jačanje bilateralnih odnosa sa Mauritanijom.

Na sastanku ministra Đorđevića i predsednika El Gazuanija iskazan je obostrani interes za saradnju i razmenu iskustava u oblastima zdravstva, prosvete, odbrane i ribarstva između Srbije i Mauritanije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.