Đorđević povodom Međunarodnog dana dece posetio Dom Jovan Jovanović Zmaj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 17:56

Đorđević povodom Međunarodnog dana dece posetio Dom "Jovan Jovanović Zmaj"!

Prioritet Vlade Srbije i resornog ministarstva briga o deci.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana dece, ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dom "Jovan Jovanović Zmaj", koji pripada Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Ministar Đorđević rekao je da je prioritet Vlade Srbije i resornog ministarstva briga o deci i omogućavanje njihovog bezbrižnog detinjstva, jer oni predstavlјaju budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naše zemlјe i osnovu našeg društva.

- Deca su najveće bogatstvo jednog naroda, njegova budućnost i razlog za svaki sadašnji trud i napor. Deca su radost i sreća, čak i kada su razlog za brigu. Ne postoji ništa što je vredno i jedne dečje suze. Deca su lјudi, možda mali rastom i životnim iskustvom, ali veliki onoliko koliko je velika naša lјubav prema njima i veći od svakog našeg dostignuća, bez obzira o čemu se radi - poručio je Đorđević i dodao da Republika Srbija osuđuje svaki oblik nasilјa nad decom i da će nastaviti da se protiv toga bori svim snagama.

Prema njegovim rečima, sportski balon, koji će koristiti oko 300 korisnika ove ustanove i koji će biti izrađen po najmodernijim standardima i prilagođen njihovim potrebama, biće završen do 1. jula tekuće godine. Kako je naveo, ova ustanova nikada nije imala adekvatan prostor gde bi korisnici mogli da se bave sportom u zimskom periodu i ovaj sportski balon, koji se gradi prvi put, biće zaista od velike važnosti za njihov razvoj.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska Zoran Milačić rekao je da se ove godine zbog pandemije korona virusa, Međunarodni dan dece nije mogao obeležiti kao i inače, sa određenim brojem manifestacija, ali da na ovaj da može da se najavi završetak izgradnje sportskog balona, koji će ovoj deci biti od velikog značaja, jer ono što oni najviše vole, svakako je sport.

Međunarodni dan dece, 1. jun,  koji je put proglašen 1925. godine u Ženevi, na prvoj Svetskoj konferenciji o dobrobiti dece, zvanično je usvojen u međunarodnoj zajednici 1950. godine, i od tada se obeležava u mnogim zemlјama, uklјučujući i Republiku Srbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.