Đorđević i ambasador Holandije u Srbiji o unapređenju saradnje i odnosima dve zemlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i ambasador Holandije u Srbiji o unapređenju saradnje i odnosima dve zemlje

Ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izrazili su danas nadu i spremnost za unapredenje saradnje u oblastima rada, zapošljavanja, rodne ravnopravnosti i prevenciji nasilja u porodici s ciljem jačanja bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ambasador Van den Dol, kako je saopštilo Ministarstvo za rad, kazao je da će Vlada Holandije nastaviti da podržava evropske integracije Srbije i otvaranje novih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poglavlja u pregovorima, kao i učešće Srbije u programima i projektima usmerenim na jačanje i unapređenje sistema socijalne zaštite i vladavine prava.

Naglasio je da je Holandija prva evropska zemlja po broju direktnih investicija i da bi pored projekata u oblasti kulture bilo značajno razmotriti nove modalitete saradnje u oblasti zapošljavanja.

Đorđević je holandskog ambasadora informisao o planu rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u kome inspekcijski nadzor i uvođenje finansijske kontrole predstavljaju dve ključne oblasti.

Zahvalio je na holandskoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na pruženoj pomoći tokom migrantske krize, kroz projekte koji se odnose na jačanje kapaciteta za odgovor na krizu, obezbeđivanje pravne pomoći migrantima i poboljšanje zaštite maloletnih lica bez pratnje.

Ambasador Van den Dol pohvalio je saradnju sa Vladom Srbije, kao i mere koje se sprovode u cilju saniranja posledica migrantske krize i ocenio da ima puno prostora za nastavak i uspostavljanje novih oblika saradnje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.