Đorđević i Jurić o uvođenju sistema za brže pronalaženje nestale dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i Jurić o uvođenju sistema za brže pronalaženje nestale dece

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa osnivačem Fondacije "Tijana Jurić" Igorom Jurićem, kako bi razgovarali o pružanju podrške Ministarstva za uvođenje sistema "Amber alert" koji bi omogućio brže i lakše pronalaženje nestale dece.

Ministar Đorđević je rekao da podržava svaki vid zaštite dece od bilo kog oblika nasilja i da resorno Ministarstvo već učestvuje u mnogim projektima koji su u vezi sa ovom temom. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kako je istakao, lično će se angažovati da u konsultaciji sa drugim ministarstvima omogući podršku i za uvođenje ovog novog sistema.

"Ministarstvo je pripremilo Nacrt zakona o pravima deteta i Zaštitniku prava deteta - dečjem ombudsmanu, čije se usvajanje očekuje na jesenjem skupštinskom zasedanju", rekao je Đorđević i dodao da veruje da će ovaj zakon doprineti boljem ostvarivanju dečjih prava i njihove zaštite od nasilja.

Igor Jurić je rekao da je za uvođenje ovog sistema neophodna podrška svih značajnih institucija u našoj zemlji i istakao da veruje da ona neće izostati.

"Ključna uloga u uvođenju ovog novog sistema upravo je u nadležnim institucijama i nihova podrška nam znači pogotovo u slučajevima uspešnog pronalaska dece. Verujem da će ovaj sistem brzo zaživeti u našoj zemlji i da će se time u velikom broju smanjiti tragični slučajevi nestale dece", istakao je Jurić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.