Đorđević: Zaposlenima u Juri obezbeđeni svi uslovi za rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 15:50

Đorđević: Zaposlenima u Juri obezbeđeni svi uslovi za rad

Zaposlenima u preduzeću Jura u Nišu, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i naloženih mera inspektora rada, obezbeđena su zaštitna sredstva - maske, rukavice, kao i neophodna dezinfekciona sredstva, odnosno obezbeđen im je nesmetan rad, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević je naveo da je u Juri obezbeđen nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u skladu sa Uredbom, u proizvodnom pogonu Jure u Nišu površine 11.237 metara kvadratnih, trenutno radi 70 zaposlenih i prilikom obavljanja posla naloženo im je da drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli dužine oko 4 - 4,5 metara radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Najavljeno je da će inspektori rada nastaviti u narednom periodu da obavljaju vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele Srbije radi kontrole primene poštovanja člana 4. Uredbe o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

"Svi poslodavci, koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom", zaključio je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar rada Srbije: Obezbeđeni uslovi za rad u Juri

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2020

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđеvić izjavio je da su zaposlenima u preduzeću „Jura“, u proizvodnom pogonu u Nišu, nakon izvršеnog inspekcijskog nadzora i naloženih mеra inspеktora rada, obеzbеđеna zaštitna srеdstva – maskе i rukavicе,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.