Đorđević: Ukidanje reprezentativnosti Policijskog sindikata u skladu sa zakonom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Ukidanje reprezentativnosti Policijskog sindikata u skladu sa zakonom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da je duboko uveren da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa zakonom donelo rešenje kojim se ukida reprezentativnost Policijskog sindikata Srbije (PSS).

Đorđević je novinarima nakon sastanka s predstavnicima Međunarodne organizacije rada (MOR) rekao da poslodavac zna kakve su mu mogućnosti kada je u pitanju to da li da sindikatima prizna reprezentativnost ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je oduzme.

"Zna se po zakonu ko ima pravo na reprezentativnost, kada i koje uslove treba da ispuni", rekao je Đorđević odgovarajući na pitanje da li oduzimanje reprezentativnosti PSS ima veze s kritičkim stavovima koje je taj sindikat iznosio u javnosti.

On je objasnio da reprezentativnost može da dodele poslodavac i Komisija Ministarstva za rad, kao i da kada prođe određeno vreme, poslodavac može da proveri da li reprezentativnost i dalje postoji.

"Duboko sam uveren da je MUP proceduru uradio u skladu sa zakonom, a oni koji misle da je njihovo pravo oštećeno, mogu da se jave ministarstvu, Inspekcija rada će izaći na lice mesta i utvrditi da li je poštovano pravilo ili ne, ali sam duboko uveren da se onaj ko sprovodi zakon u državi, siguran sam, i pridržava tog zakona", rekao je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Program dostojanstvenog rada ima za cilj da se unapredi položaj radnika u Srbiji

Izvor: Beta Video, 07.Mar.2019

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ZoranDjordjević je rekao novinarima da novi Program dostojanstvenog rada ima za cilj da se unapredi položaj radnika u Srbiji. ``Radi se o mogućnostima za mirno rešavanje radnih sporova, o minimalnoj zaradi, regulisanju različitih...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Radio: Kadrovske promene u Domu za mentalno ometene u Tutinu posle smrti troje štićenika

Izvor: Beta, 07.Mar.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević imenovao je Ivana Jezdića za vršioca dužnosti direktora Doma za mentalno ometene u Tutinu.On je na to mesto imenovan umesto dosadašnjeg direktora Omera Djondića.Kadrovska promena je usledila nakon što je resorno ministarstvo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.