Đorđević: Svaka pomoć deci je dragocena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Svaka pomoć deci je dragocena

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Centar za smeštaj maloletnih lica bez pratnje roditelja ili staratelja u Beogradu, gde je prisustvovao uručenju donacije od strane nevladine organizacije "Border fri".

Đorđević je zahvalio organizaciji "Border fri" na donaciji, istakavši da je time ovu ustanovu učinila bogatijom i pomogla u unapređenju uslova života dece koja borave u centru, saopštilo je ministarstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Drago mi je što u našoj zemlji postoje društveno odgovorni ljudi i nevladine organizacije poput ove. Sve naše ustanove moraju da budu maksimalno opremljene, jer je naša obaveza i dužnost da uslovi gde borave deca, bez obzira čija su i odakle dolaze, budu na najvišem mogućem nivou. Vlada Srbije i resorno ministarstvo će i u narednom periodu preduzimati sve mere kako bi se o njima brinulo na najbolji mogući način", rekao je ministar.

Pozvao je sve koji su u mogućnosti da pomognu, jer je, kako kaže, svaki vid pomoći dragocen za ovu decu.

Đorđević je istakao i da je u razgovoru s decom video da su oni zadovoljni uslovima u kojima borave, kao i da su neki od njih zatražili azil, jer žele da ostanu u našoj zemlji i dodao da su oni u Srbiji uvek dobrodošli.

Generalna direktorka organizacije "Border fri" Vanja Crnojević istakla je da ova organizacija u Srbiji radi od 2015. godine i da su veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako kaže, drago im je što imaju priliku i što mogu da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i pozvala sve one koji žele da se uključe u ove humanitarne akcije da to i učine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djordjević posetio Centar za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja

Izvor: Beta, 18.Okt.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević prisustvovao je danas uručenju donacije nevladine organizacije "Border fri" Centru za smeštaj maloletnih lica bez pratnje roditelja ili staratelja u Beogradu, saopštilo je to Ministarstvo. On je tom prilikom, kako se navodi,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.