Đorđević: Srbija nastavlja sa balansiranom politikom odbrane

Izvor: RTS, 05.Sep.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbija nastavlja sa balansiranom politikom odbrane

Ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da će resorno ministarstvo nastaviti da vodi balansiranu politiku odbrane i doprinositi daljem razvoju odnosa sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa svojim interesima.
Đorđević je u razgovoru sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro naglasio da je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje stabilnosti regiona, ali da daje značajan doprinos i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je reč o globalnoj bezbednosti imajući u vidu učešće pripadnika VS u multinacionalnim operacijama.

Ministar očekuje da će se saradnja sa Francuskom u toj oblasti nastaviti i unapređivati, navodeći da je vojna saradnja o učešću u multinacionalnim operacijama od velikog vojnog i političkog značaja.
"Posebno zahvaljujemo na podršci koju Francuska pruža Vojsci Srbije u Džibutiju, gde koristimo skladišne kapacitete u francuskoj vojnoj bazi, kao i na profesionalnom odnosu i pomoći koju je francuska strana pružila tokom pripreme, obuke i upućivanja autonomnih timova za zaštitu brodova u operaciju Atalanta", rekao je Đorđević, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Đorđević i Moro su se saglasili i da tradicionalno dobri i stabilni odnosi dve zemlje utiču na odličnu saradnju u oblasti odbrane.
Na sastanku je bilo reči i o učešću Đorđevića na predstojećoj Konferenciji o multinacionalnim operacijama u Londonu.
U mirovnim misijama učestvuje 332 pripadnika Vojske Srbije, u ukupno deset multinacionalnih operacija Ujedinjenih nacija i Evropske unije.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Unapređenje saradnje sa Francuskom u oblasti odbrane

Izvor: Beta Video, 05.Sep.2016

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro saglasili su se na današnjem sastanku da tradicionalno dobri i stabilni odnosi dve zemlje utiču na odličnu saradnju u oblasti odbrane. Ministar Đorđević rekao je da će Ministarstvo odbrane nastaviti da...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.