Đorđević: Od Belorusije dobijamo PVO buk i Migove 29

Izvor: N1 televizija, 28.Jan.2017, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Od Belorusije dobijamo PVO "buk" i Migove 29

Belorusija će Srbiji pokloniti raketne sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) tipa "buk" i avione "mig 29", s tim da će Srbija platiti njihov remont i modernizaciju, rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević. Cena remonta i modernizacije za sada nije poznata.

"Reč je o dva diviziona sistema 'buk' i osam 'migova 29' koji bi trebalo da Srbiji budu isporučeni tokom naredne godine, čime će, uz rusku donaciju 'migova 29' po sličnom principu, domaći sistem PVO, čija su okosnica >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << upravo raketni sistemi i lovačka avijacija, biti značajno unapređen i modernizovan", rekao je Đorđević za Politku po povratku iz Minska, gde je boravio s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema njegovim rečima detalji vojne saradnje Srbije i Belorusije biće dogovarani od maja, za kada je predviđeno osnivanje zajedničkog tela za saradnju u oblasti odbrane.

Ministar zbog tih detalja, za koje kaže da će tek biti precizirani, nije mogao da odgovori na pitanje koliko će Srbiju koštati remont i modenizacija "bukova" i "migova 29".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Srbija će od Belorusije dobiti sistem PVO buk

Izvor: Beta, 28.Jan.2017

Belorusija će Srbiji pokloniti raketne sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) tipa "buk" i avione "mig 29", s tim da će Srbija platiti njihov remont i modernizaciju, izjavio je ministar odbrane Zoran Djordjević."Reč je o dva diviziona sistema 'buk' i osam 'migova 29' koji bi trebalo da Srbiji budu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.