Đorđević: Nasilje prema ženama niko neće tolerisati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: "Nasilje prema ženama niko neće tolerisati!"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je danas, kako je naveo, "fašistički napad lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) na zaposlene žene u Skupštini Beograda, koje su formiranjem 'živog zida' uspele da spreče njihov nasilni upad u tu instituciju".

- Vlada Republike Srbije neće dozvoliti bilo kakav oblik nasilja u zemlji koja teži da bude moderna, razvijena demokratska država i koja se zalaže za ravnopravnost svih građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Današnje pretnje šamarima i vređanje žena, koje su i pored skandaloznog ponašanja prema njima pokazale koliko su jake, složne i odlučne da zaštite svoju zemlju Srbija neće tolerisati -  naveo je Đorđević u pisanoj izjavi.

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su bili pred Gradskom kućom, a predsednik odborničke grupe Nikola Jovanović podneo je zahtev za sastanak sa Radojičićem. Pred predstavnike opozicije ispred zgrade izašle su žene članice Gradskog veća, kao i učesnice Saveta za rodnu ravnopravnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.