Izvor: B92, 18.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djindjic i Kovacevic o ubistvu Arkana

Povodom napisa nekih novina sa novim detaljima o ubistvu Zeljka Raznatovica Arkana, lider DS Zoran Djindjic je rekao da "ne zna o cemu se radi", i istovremeno naglasio da je rec o "jos jednoj karici u lancu slicnih dogadjaja" u zemlji, javlja B2-92. Upitan da li, kao vecina opozocionih lidera, misli da je ubistvo Arkana dokaz da se u Srbij sprovodi drzavni terorizam, Djindjic kaze: "Nemam dovoljno informacija za takvu tvrdnju, ali ono sto mislim da je skandalozno je nacin na koji se rasvetljava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slucaj na Ibarskoj magistrali, i skandalozan je nacin na koji se rasvetljava slucaj ubistva Curuvije, slucajevi koji imaju politicku pozadinu. Sto se ovog poslednjeg tice, treba sacekati mozda ce zaista i mimo ocekivanja taj slucaj biti rasvetljen".

Portparol Srpskog pokreta obnove Ivan Kovacevic pozvao je gradjane Srbije da pruze "otpor drzavnom terorizmu". "To je jedini zajednicki odgovor demokratskih snaga i svih gradjana u Srbiji, koji ne zele da nam drzava bude koncentracioni logor drzavnog terorizma", rekao je Kovacevic na konferenciji za stampu, javlja B2-92. U ime SPO-a, on je izrazio saucesce porodicama poginulih u, kako je rekao, masakru koji se u subotu dogodio u beogradskom hotelu "Interkontinental". "Rezim u Srbiji igra na kartu sirenja straha i panike medju gradjanima. Zlocinom u hotelu "Interkontinental" vlast je zelela da skrene paznju javnosti sa zlocina na Ibarskoj magistrali kada su poginula cetiri funkcionera SPO", rekao je Kovacevic. "Ubrzo ce biti izveden novi zlocin, koji ce u senku baciti potragu za Arkanovim ubicama i tako u nastavcima. Nije slucajno sto su sutradan, nakon ubistva Arkana, teroristi unistili predajnik Studija B na Kosmaju, jer se plase istine i hoce da zlocine cine u mraku" , zakljucio je Kovacevic.

Upitan da komentarise izjavu visokog funkcionera JUL-a Ivana Markovica koji je najavio reakciju drzavnog tuzioca na izvestavanje Studija B, Kovacevic je rekao da su takve izjave "izraz panike zbog udruzivanja opozicije" i pokusaj da se "ne samo kradjom opreme, vec i sudskim merama uvede kompletan mrak u Srbiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.