Đilas verbalno napao levičare

Izvor: B92, 20.Jan.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas verbalno napao levičare

Revolucionarna socijalistička organizacija "Marks21" objavila je snimak rasprave sa čelnikom SzS Draganom Đilasom tokom jučerašnjeg protesta “1 od 5 miliona”.

Kako je saopštila ova organizacija, pred kraj šetnje članovima ovog bloka pridružio i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas nakon čega je Đilas verbalno napao članove ove grupe.

Tokom verbalnog sukoba članovi ove organizacije su Đilasa okrivili da su on i njegova bivša vlast krivi za socijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ekonomsku propast njihovih roditelja, a Đilas je na to uzvratio psovkom i uvredema.

Snimak rasprave Đilasa i levičara možete pogledati OVDE.

"Najoštrije osuđujemo ovaj autoritarni, mizogini i homofobni istup lidera Saveza za Srbiju, koji u proteklih godinu dana pokušava da se lažno predstavi kao levičarska alternativa režimu Aleksandra Vučića”, stoji u saopštenju organizacije "Marks21".

Povodom ovog incidenta, večeras se oglasio i Dragan Đilas, koji je priznao da nije trebalo da psuje, a navodi da su mladi levičari prvo njega napali iako je bio sa decom i ženom.

“Nije trebalo da psujem, žao mi je zbog toga, ali pitam svakoga kako bi se on poneo da mu se desi nešto ovako. To što se bavim politikom ne daje mi pravo nikoga da vređam, ali ne daje pravo ni drugima da se ovako ponašaju, posebno kada sam na ulici sa svojom porodicom“,naveo je Dragan Đilas u izjavi za javnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.