Đilas uručio ključeve socijalno neprofitnih stanova

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas uručio ključeve socijalno neprofitnih stanova

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uručio je danas ključeve za 92 socijalno neprofitna stana u Vojvođanskoj ulici 11-14, u Bloku 63, na Novom Beogradu.

- Današnjim useljavanjem porodica nastavlja se program 1.001 neprofitni stan, koju je započela prethodna gradska vlast - rekao je Đilas i najavio da će sledeće godine biti završena izgradnja 414 stanova u Vojvođanskoj ulici i ulici Ivana Ribara.

Prema njegovim rečima, izabrani su izvođači za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1.050 novih neprofitnih stanova u Beogradu, a još neke kategorije socijalno ugorženih stanovnika steći će pravo da kupe stan po 1.096 evra po kvadratnom metru, što je cena stana u izgradnji.

Đilas je rekao da će ostatak stanova biti izgrađen u 2012. godini.

Objekat neprofitno socijalnih stanova u Bloku 63, ukupne površine od 11.281,68 metara kvadratnih, pored stanova sadrži i 17 lokala i podzemnu garažu sa 85 parking mesta, a vrednost radova je procenjena na više od 469 miliona dinara.

Zgrada ima podrum, prizemlje, tri sprata i potkrovlje, a stanovi su jednosobni i dvosobni, dok ima pet dvoiposobnih i osam trosobnih.

Odlukom Skupštine grada Beograda od 2005. godine i izmenama i dopunama Odluke iz ove godine predviđena je izgradnja 2.050 socijalno neprofitnih stanova.

U decembru prošle godine uručeni su ključevi za 98 socijalno neprofitnih stanova u stambeno poslovnom objektu u Ulici Jurija Gagarina 166a, a u janurau ove godine počeli su radovi na izgradnji stambeno poslovnog objekta sa 80 stanova u Bloku 61.

Završetak radova očekuje se u drugoj polovini 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.