Đilas poručio evroposlanicima: Ne dolazite sa predlozima koji su kozmetika i šminka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 15:19

Đilas poručio evroposlanicima: Ne dolazite sa predlozima koji su "kozmetika i šminka"

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je danas evroposlanicima koji posreduju u međustranačkom dijalogu, da ne dolaze u Srbiju sa predlozima koji su, kako kaže, "kozmetika i šminka", jer se, u tom slučaju, time, kaže, više neće baviti.

Đilas je na pres konferenciji rekao da njih interesuje kako će se "osloboditi" RTS, sprečiti pritisak na birače i omogućiti kontrola izbora.

"Ako to budu predlozi da se poštuje zakon, oberučke ćemo prihvatiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ako to bude kozmetika ili šminka, onda se time više nećemo baviti", rekao je Đilas.

Na pitanje šta ako promene budu "kozmetičke", Đilas je odgovorio da ne želi da priča unapred, ali da će u tom slučaju odluka biti doneta zajedno sa drugim opozicionim strankama i pokretima.

Đilas tvrdi i da u Srbiji nema demokratije i da Evropa treba da pomogne da se demokratija vrati ili će, kaže, "cena okretanja glave biti ogromna".

Tvrdi i da najnoviji događaji u zemlji upućuju na tesnu spregu srpskih vlasti i mafijaškog klana, nazivajući Srbiju "Kolumbijom Pabla Eskobara".

Rekao je i da je na vlasti "kriminalna organizacija", te da nema, kaže, smisla da se postavljaju pitanja, jer se odgovori znaju - ko je napravio klan Belivuka, postavio Nebojšu Stefanovića za ministra, a Dijanu Hrkalović za šefa policije.

Đilas je, u tom smislu, naveo da se u narednih godinu dana rešava pitanje opstanka Srbije, i odlučuje se hoće li biti, kako je rekao, "srećan kraj za građane ili za vlast", koju je nazvao mafijaškom.

Odgovarajući na pitanja novinara o fotografiji koju je postavio poslanik SNS Nebojša Bakarec, a na kojoj su navodno zajedno Veljko Belivuk i Marinika Tepić, Đilas je rekao da je to fotomontaža i da je Bakarec na taj način direktno ugrozio bezbednost njegove saradnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.