Đilas od aprila na čelu stranke Slobode i pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas od aprila na čelu stranke Slobode i pravde

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas biće lider Stranke slobode i pravde koja bi od sredine aprila trebalo i formalno da počne da postoji.

To je za "Blic" potvrdio jedan od budućih članova te partije koja će, pored pojedinaca iz Saveza za Srbiju, objediniti i druge, manje stranke i pokrete.

"Deo cele priče biće još neke organizacije, između ostalih i Levica Srbije Borka Stefanovića, ali i pojedini sindikati i grupe građana", naveo je izvor, dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je to bio logičan korak ukoliko Đilas želi da nastavi da se bavi političkim životom u Srbiji.

"Do kraja marta bi trebalo sve da se desi. Praktično će preuzeti Zelenu ekološku partiju (ZEP), kojoj će zatim biti promenjeno ime i statut", rekao je izvor.

I predsednik ZEP Dejan Bulatović je rekao da je za april zakazana izborna skupština, kada će biti promenjeno ime stranke i statut, i na kojoj će biti izabrani stranački organi, odnosno najuže rukovodstvo, od predsednika, što bi trebalo da bude Đilas, preko potpredsednika, do članova predsedništva.

Spekuliše se da bi potpredsednici mogli da budu i Borko Stefanović (lider Levice Srbije) i poslanica Marinika Tepić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đilas od aprila na čelu stranke Slobode i pravde

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2019

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas biće lider Stranke slobode i pravde koja bi od sredine aprila trebalo i formalno da počne da postoji...Kako pojedini beogradski mediji pišu, njima je potvrdio jedan od budućih članova te partije koja će, pored pojedinaca iz Saveza za Srbiju, objediniti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.