Đilas napao Vučića

Izvor: Kurir, 03.Sep.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas napao Vučića

Sve istrage treba da obavljaju policija i tužilaštvo a ne prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, rekao je predsednik demokrata

BEOGRAD -  Lider Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da je u Srbiji na delu uvođenje dikatuture i velike moći i vlasti jednog čoveka i poručio da sve istrage treba da obavljaju policija i tužilaštvo a ne prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

- Ko je on da istražuje? Po kom zakonu i po kom Ustavu? >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - upitao je Đilas na konferenciji za novinare u prostorijama DS-a u Beogradu.

On je poručio da policija i tužilaštvo slobodno istraže sve što se tiče njega i naveo da neće naći ništa nezakonito.

- Mi smo pokrenuli priču o Šariću. Političku volju pokazali su Miodrag Rakić, Boris Tadić, Snežana Malović. Neko je Šariću morao da uzme imovinu da bi stvari mogle da se pokrenu i zato sada policija mora da čuva njihovu decu - rekao je Đilas, odgovarajući na navode vicepremijera iznete juče u skupštini.

Đilas je najavio da će DS u naredne dve nedelje  Skupštini Srbije uputiti predlog za izmene zakona kako bi se omogućilo da Beograđani biraju gradonačelnika na neposrednim izborima.

On je kazao da o gradonačelniku treba da odlučuju građani a ne političke stranke, kao i da se ne plaši izbora u Beogradu ali ni smenjivanja s mesta gradonačelnika Beograda pošto, kako je naveo, nije rođen u fotelji.

Na pitanje kako se osećao kada je premijer Ivica Dačić izjavio da je on pluskvamperfekat, lider DS je naveo da o tome ne razmišlja, "jer kada bi obraćao pažnju na sve što se kaže ujutru ne bi ustao".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Đilas napao Vučića

Izvor: medio.rs, 03.Sep.2013

Sve istrage treba da obavljaju policija i tužilaštvo a ne prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, rekao je predsednik demokrata.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.