Đilas do kraja marta osniva Stranku slobode i pravde

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas do kraja marta osniva Stranku slobode i pravde

Buduća politička partija Dragana Đilasa, jednog od osnivača Saveza za Srbiju, zvaće se Stranka slobode i pravde, piše list Danas u izdanju od subote i navodi da će najdalje do kraja marta obelodaniti osnivanje ove nove organizacije.

Prema rečima sagovornika ovog lista, ta partija će nastati spajanjem Zelene ekološke stranke - Zeleni Dejana Bulatovića, Levice Srbije Borka Stefanovića, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca koji ne pripadaju nijednoj organizaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Đilasova organizacija će, prema planu, automatski postati deo i osnivač Saveza za Srbiju, jer je tako previđeno prilikom osnivanja Saveza i tako piše i u Statutu ove političke organizacije, a zalagaće se za svih 30 tačaka iz programa SZS, iznosi list saznanja iz zvora bliskih Đilasu.

Iako je Đilas osnivanje stranke najavio za februar, to se nije dogodilo jer su počeli građanski protesti, navodi list.

Kako je ovom listu rečeno, očekuje se da vrlo brzo ili do kraja marta Đilas i njegovi bliski saradnici obelodane osnivanje nove partije na političkoj sceni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.