Đilas: Zbog protesta na Vračaru privedeno četvoro ljudi

Izvor: VOA, 05.Maj.2020, 17:48

Đilas: Zbog protesta na Vračaru privedeno četvoro ljudi

Posle sinoćnjeg protesta dela opozicije i građana na Vračaru u Beogradu privedene su četiri osobe i kažnjene sa po 50 hiljada dinara, izjavio je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.  On je u emisiji Studio N1 lajv rekao da su ih priveli pripadnici MUP u civilnim automobilima, a da su potom odvedeni su u prostorije SUP Vračar i po skraćenom postupku kod sudije za prekršaje. Đilas je rekao da je razgovarao sa kažnjenim građanima, da im je pružio moralnu podršku i da mu je žao što trpe zbog njega. U ponedeljak uveče, u vreme policijskog časa, na Vračaru je održan skup lidera Saveza za Srbiju i građana koji su došli da izraze protetst zbog incidenta koji se desio prethodno veče.  Đilas je u nedelju uveče na društvenim mrežama objavio snimak u kojem je, vidno uznemiren, ispričao kako su nepoznate osobe sa zgrade koja je u blizini zgrade u kojoj žive njegova deca, puštala sa razglasa "Đilase, lopove", te da su se njegova deca uplašila. Govoreći o onima koji su organizovali bakljade po krovovima stambenih zgrada i puštaju muziku sa razglasa, Đilas naglašava da za njega ta organizacija mladih uopšte ne postoji, prenosi Fonet.  Kao organizator skupova podrške vladajućoj stranci, nastalih kao reakcija na akciju "Digni glas - bukom protiv diktature" u javnosti se pominje Udruženje za zaštitu mladih.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Četvoro privedeno pre i posle protesta podrške na Vračaru

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2020

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je u emisiji "Studio N1 Live" da su pre i posle jučerašnjeg protesta na Vračaru privedene četiri osobe - jedna pre i tri nakon završetka, kao i da su svi kažnjeni sa po 50.000 dinara..."Bio sam do pola jedan u sudu sa Markom Bastaćem, Brankom,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.