Đilas: Vučić umislio da je srednjevekovni vladar, bojkot jedina šansa da mu kažemo ne

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Vučić umislio da je srednjevekovni vladar, bojkot jedina šansa da mu kažemo ne

Predsednik Stranke slobode i pravde (ŠP) Dragan Đilas izjavio je danas da je režim predsednika države Aleksandra Vučića pokrenuo novu seobu naroda, jer se hiljade građana Srbije iseljava u inostranstvo kako bi preživelo, i naglasio da on "mora biti demontiran kako bi se zaustavilo uništavanje Srbije".

"Bojkot je jedina šansa da kažemo: ne, Aleksandre Vučiću. Ne možeš da kradeš i varaš bez posledica, ne možeš da uništavaš Srbiju bez posledica. Kažeš da želiš >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da uđeš u udžbenike istorije. I hoćeš, to ti obećavamo, ali kao najveći lažov i uništitelj Srbije u njenoj istoriji", poručio je Đilas, navodeći da se ne može učestvovati na lažnim izborima.

On je podsetio da su protesti opozicije počeli posle napada na Borka Stefanovića u Kruševcu i upozorio da "niko nije odgovarao za taj pokušaj ubistva, a Borko je preživeo samo pukom srećom".

"Ne možemo u Srbiji u kojoj se linčuju politički protivnici, što u medijima što fizički, dati legitimitet nekim lažnim izborima", rekao je Đilas, na osnivanju Inicijativnog odbora ŠP u Kruševcu, saopštila je ta stranka.

Đilas je rekao da je Vučić "uništio sve institucije u Srbiji, napravio stranačku državu", i da je "umislio da može da vlada kao neki srednjovekovni gospodar i donosi odluke o sudbinama ljudi".

"Progoni političke neistomišljenike i preko svojih medija uništava svakoga ko se usudi da kritikuje vlast. Ali najveći udar je izvršio na ljude - na one koji danas ne mogu da prežive, one koji se u desetinama hiljada iseljavaju da bi u inostranstvu pronašli posao od koga će da žive", rekao je Đilas.

On je istakao da, "ako se ne zaustavi ovo zlo koje je zadesilo Srbiju, sutra neće imati ko da nas leči, ko da nam da injekciju, ko da uči našu decu, ko da nas vozi, ko da popravlja aparate, jer odlaze svi koji mogu - i majstori, i kuvari, i pekari".

"Ovo su nove seobe naroda koje su posledica vladavine Vučića", rekao je Đilas.

On je, okupljene, upitao koliko ćešće idu na sahrane nego na babine, da li se povećavaju groblja ili raste broj škola, jer "Srbija odumire, niko ne vidi nadu".

"Pljačkaju u stotinama miliona evra, prvi smo u Evropi po korupciji. Dok građani nemaju novca za knjige deci, ni za lekove, ni da se prehrane, dok milion penzionera živi u potpunoj bedi, oni stotine miliona evra ubacuju u crnu rupu, jer su nesposobni", naglasio je Đilas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đilas: Vučić umislio da je srednjevekovni vladar, bojkot jedina šansa da mu kažemo ne

Izvor: Danas, 30.Avg.2019

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je režim predsednika države Aleksandra Vučića pokrenuo novu seobu naroda, jer se hiljade građana Srbije iseljava u inostranstvo kako bi preživelo, i naglasio da on "mora biti demontiran kako bi se zaustavilo uništavanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.