Đilas:Tužilaštvo odbacilo moju krivičnu prijavu, žaliću se

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2021, 15:17

Đilas:Tužilaštvo odbacilo moju krivičnu prijavu, žaliću se

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da je Tužilaštvo odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv više osoba, uključujući i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog, a zbog tvrdnji da je Đilas vlasnik ukupno 53 bankovna računa u više zemalja sveta na kojima ima preko 67 miliona dolara. 

Đilas je najavio da će uložiti žalbu na odluku Tužilaštva, kao i da će podneti krivičnu prijavu protiv tužioca Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kneževića.

Pored Vučića i Malog, Đilasova krivična prijava obuhvatala je i novinarku "Večernjih novosti" Adrijanu Nešić, glavnog i odgovornog urednika tog lista Milorada Vučelića, v.d. direktora Agencije za sprečavanje pranja novca Željka Radovanovića i članicu Predsedništva SNS Slobodanku Malović.

Đilas je rekao da je tužilac odbacio prijavu jer, kako je naveo, informacije koje su objavljene nisu dovele do pokretanja istrage protiv njega, već su samo bile predmet medijskog izveštavanja, te da nije učinjena nikakva šteta u "pravnom saobraćaju"..

Lider SSP je istakao da se razlikuju izjave koje su tuženi pojedinci davali u medijima od onog što su govorili u Tužilaštvu.

Tako je, tvrdi Đilas, novinarka Novosti govorila da su izveštaji o Đilasovim bankarskim računima plod višemesečnog rada Istraživačkog tima "Večernjih novosti", dok je u Tužilaštvu izjavila da su im dokumenta dostavljena anonimno.

Đilas smatra da su izveštaji koji su prikazivani u medijima pre šest meseci falsifikat i da stoga oni koji su ih sačinili i objavljivali treba da krivično odgovaraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orlić (SNS): Građanima poznata razlika između Vučića i Đilasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2021

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas navode lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa o načinu vršenja vlasti predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i nazvala ih nebulozama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Đorđević: Stanove Malog staviti na raspolaganje deci sa Kosova za letovanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2021, 13:02

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas komentarišući "Pandora papire", da bi 24 stana ministra finansija Siniše Malog koji se pominju u tom istraživanju trebalo staviti u "javnu službu i na javnu korist", budući da su, kako je naveo, kupljeni od "pokradenog novca građana...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.