Đilas: Sarađivaćemo sa programski bliskim, ali sa NS nećemo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2022, 00:07

Đilas: Sarađivaćemo sa programski bliskim, ali sa NS nećemo

Lider Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Đilas kaže da će njegova stranka sarađivati sa svakim ko joj je programski blizak, ali da sa Narodnom strankom sigurno neće, ističući da bi S SP imao više poslanika i odbornika da je na izbore izašao sam.

Đilas je najavio i izbornu skupštinu njegove stranke u subotu, ističući da će od tog trenutka decidno biti izneti stavovi S SP kada je reč o saradnji sa drugim strankama opozicije.

"Ja ne pretim, kažem vam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskreno, to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno, i sa još nekima koji su pokazali nekorektno ponašanje u ova dva meseca", izjavio je Đilas za N1.

Prema njegovim rečima, S SP bi imao više poslanika i odbornika da je na izbore išao sam.

"Stranka kojoj ja predsedavam ima preko 10.000 članova. Da smo sami izašli, imali bismo preko 20 poslanika u republičkom parlamentu, a i u gradskom preko 20 i nešto. Bila nam je važnija Srbija, ideja, da se promeni ova vlast, svega smo se odrekli, sve smo prihvatili da bismo došli do ujedinjenja opozicije", rekao je Đilas.

Radio slobodna Evropa je nedavno, kako podseća N1, prenela navode iz dokumenta evropskih obaveštajnih službi prema kojima postoje indicije o "zakulisnoj saradnji sa Vučićem'' i Đilasovoj ulozi ''trojanskog konja'', koji izaziva razdor među opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi.

"Evropska obaveštajna agencija ne postoji, to je pod broj jedan. Drugo, vaša koleginica iz Prištine je rekla da je imala neki uvid u taj papir, i onda se na osnovu tog papira dalje priča. Da li taj papir postoji, ko ga je napravio, niko danas ne zna", komentariše Đilas.

On dodaje i da se ne oseća kao "trojanski konj".

"O tome se priča u delu javnosti koja smatra da je to bitna stvar. Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac, kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali, da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvroglava životinja, i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju sam stekao", rekao je Đilas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Značajnije bi bilo da je Đilas obećao da neće da sarađuje sa Vučićem“: Stefan Jovanović o najavi lidera SSP da neće više da sarađuje sa NS

Izvor: Danas, 16.Jun.2022

“Drago mi je da je gospodin Dragan Đilas bio jasan po pitanju buduće (ne)saradnje sa Narodnom strankom, ali bi bilo značajnije da je bio tako precizan i kad je u pitanju (ne)saradnja sa režimom”, kaže za Danas Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke, komentarišući izjavu lidera...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.