Đilas (SSP): Tužilaštvo da hitno reaguje na huškačke spotove protiv novinara N1, Nova i Danasa

Izvor: Beta, 07.Apr.2023, 20:48

Đilas (SSP): Tužilaštvo da hitno reaguje na huškačke spotove protiv novinara N1, Nova i Danasa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas tužilaštvo da hitno reaguje na spotove koje emituje TV Pink protiv novinara N1, Nova i Danasa, odnosno medija koje građani mogu pratiti samo preko SBB-a.Đilas je u pisanoj izjavi ocenio te spotove kao nedopustive i huškačke i istakao da SSP zahteva da policija odmah proceni bezbednost novinara N1, Nove i Danasa.On je rekao da je jasno da režim na ovaj način napada slobodne medije i njihove novinare zato što im upravo televizije N1 i Nova onemogućavaju plasiranje obmana, već prikazuju realan život u Srbiji i tako im odnose glasove."Čak 69 odsto ljudi koji su na SBB mreži - ne glasa za Vučića, dok režimski MTS - Telekomovi mediji odrađuju kampanju za vlast i za to dobijaju stotine miliona evra. Nekome poziv na linč, a nekome novac iz sumnjivih transakcija", rekao je Đilas.Predsednik SSP-a je istakao da u zemlji u kojoj su novinari već ubijani zbog svog mišljenja i objava, orkestrirana hajka protiv određenih novinara ledi krv u žilama, i da je to verbalno nasilje koje je usmereno na njih, samo na korak od fizičkog i zlokobnog."Zato nasilje nad profesionalnim novinarima mora stati, a pravosudne institucije momentalno reagovati i pokazati ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Tužilaštvo hitno da reaguje na huškačke spotove na Pinku protiv novinara

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2023, 08:17

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas zatražio je od tužilaštva da hitno reaguje na nedopustive huškačke spotove koji se emituju na TV Pink protiv novinara N1, Nova i Danasa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.