Đilas: Poznat je naš stav o autonomiji Vojvodine

Izvor: Blic, 03.Maj.2013, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Poznat je naš stav o autonomiji Vojvodine

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je jasna politika te stranke kada su u pitanju autonomija Vojvodine i decentralizacije Srbije i da, zbog toga, poruke koje dolaze iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nisu dobronamerne.

"DS se oduvek borila protiv centralizacije Srbije, zalagala se da građani u sredinama u kojime žive donose što više odluka koje se tiču njihovih života i raspolažu sredstvima koja su stvorena u njihovim opštinama", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je ocenio da, zbog toga, poruke koje dolaze iz LSV-a nisu dobronamerne ali da nisu ni utemeljene u činjenicama, politici o aktivnostima Demokratske stranke.

"Očigledno je da danas imamo dve dijametralno suprotne struje: one koji žele da potpuno centralizuju Srbiju i ukinu autonomiju Vojvodine i one koji, dolivajući ulje na vatru, žele da prikažu Vojvodinu kao obespravljenu koloniju koja u Beogradu ima samo neprijatelje", naveo je on.

Predsednik DS-a je dodao da je stranka na čijem je čelu uvek smatrala da su oba stava pogrešna, opasna i štetna.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ocenio je danas da je Đilas spreman da žrtvuje vojvođansku autonomiju da bi se "preporučio aktuelnoj vlasti".

Stojšić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu komentarisao Đilasovu izjavu da su od vojvođanske deklaracije opasniji navodi zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša da bi bilo dobro da i Vojvodina ima prava koja sporazumom sa Prištinom dobijaju kosovski Srbi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đilas: Poruke LSV-a zlonamerne

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2013

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je jasna politika te stranke kada su u pitanju autonomija Vojvodine i decentralizacija Srbije i da, zbog toga, poruke koje dolaze iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nisu dobronamerne.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.