Đilas: Povećati limit za pomoć penzionerima

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Povećati limit za pomoć penzionerima

Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas najavio je da će u naredne 4 godine biti povećan broj penzionera koji će dobijati novčanu pomoć od grada i da će limit za tu pomoć biti povećan na 20.000 dinara.

Prilikom posete Klubu za stara lica "dr Mihailo Stupar 2" na Novom Beogradu, Đilas je precizirao da će limit za ovu pomoć sa 16.000 biti povećan na 20.000 dinara, pa će tako umesto dosadašnjih 65.000 penzionera, u naredne četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine pomoć dobijati oko 100.000 najstarijih sugrađana.

"U Beogradu smo pokrenuli neke stvari. Uveli smo kvartalnu pomoć za sve one koji imaju manje od 16.000 dinara, da im bar malo pomognemo, jer novac koji dobiju oni uglavnom potroše na plaćanje komunalnih usluga i poklone svojoj deci i unucima, što opet koristi samo nama", rekao je Đilas, saopštio je Gradski odbor DS Beograd.

Đilas je u tom klubu, čije usluge bez naknade koristi 400 najstariji Novobeograđana, razgovarao sa korisnicima i zaposlenima i prisustvovao modnoj reviji u njihovom izvođenju. Đilas je obećao nastavak podrške najstarijim Beograđanima i proširivanje mreže klubova ovog tipa, kao i nastavak ulaganja u njihovo opremanje.

Ukupan broj aktivnih korisnika usluga u različitim ustanovama Radne jedinice "Dnevni centri i klubovi" u okviru ustanove "Gerontološki centar Beograd" je 8.500. U protekle četiri godine obnovljeno je svih 20 postojećih klubova, dok je samo u 2011. godini adaptirano i opremljeno 12. Beograd je dobio i novi Dnevni centar i klub za starije u Kaluđerici, koji je u potpunosti opremljen adekvatnim nameštajem i pratećom opremom.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.