Đilas: Političke smene u gradskim preduzećima

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Političke smene u gradskim preduzećima

Lider DS i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas tvrdi da su smene koje je u beogradskim predućima sproveo Privremeni organ, političkog karaktera i negira da su gradska preduzeća dovedena do bankrota za vreme prethodne gradske vlasti.

"Već tri meseca slušamo priču kako su sva beogradska preduzeća maltene bankrotirala - preduzeća u kojima plata nikada nije kasnila ni jedan dan u ovih pet godina, u kojima nikada niko nije otpušten", rekao je Đilas, a saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je DS.

On je dodao da su beogradska preduzeća kojima Grad može da se ponosi bila meta stalnih pokušaja da se privatizuju, što je, kako tvrdi, kao gradonačelnik sve vreme odbijao, jer nije ideja da ona prave velike profite, nego da rade u korist građana i da pomognu gradskom budžetu.

Prema njegovim rečima, Apotekarska ustanova je jedna od njih, sa najboljom godinom u poslednjih šest u poslovanju.

Đilas tvrdi da je menadžment tog preduzeća ceo bio nestranački, a da je smenjen uz obrazloženje da ne doprinosi razvoju grada.

"Profit koji su napravili, nekoliko stotina miliona, otišlo bi u budžet grada, uložilo bi se u domove zdravlja i ostale objekte zdravstvene zaštite. To je dakle samo još jedan dokaz da su ljudi smenjivani zbog politike", ocenio je Đilas.

On je naveo da upravo zato i očekuje podršku Beograđana na izborima, kako bi nastavili da "rade u korist građana i da razvijaju preduzeća" kao što je slučaj sa PKB-om i Apotekama Beograd.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đilas: Surčin postao mali grad

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 18:36

U prethodnih pet godina opština Surčin je postala pravi mali grad, a izgrađeni Dom zdravlja, ma šta ko pričao, niko ne može odneti, rekao lider DS-a Dragan Đilas...Kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Dragan Đilas rekao je da je opština Surčin u prethodnih pet godina postala "pravi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.