Đilas: Oko Vojvodine greše svi osim DS-a

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Oko Vojvodine greše svi osim DS-a

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je na Veliki petak da je jasna politika te stranke kada su u pitanju autonomija Vojvodine i decentralizacije Srbije i da, zbog toga, poruke koje dolaze iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nisu dobronamerne.

Dragan Đilas

"DS se oduvek borila protiv centralizacije Srbije, zalagala se da građani u sredinama u kojime žive donose što više odluka koje se tiču njihovih života i raspolažu sredstvima koja su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stvorena u njihovim opštinama", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je, zbog toga, ocenio da poruke koje dolaze iz LSV-a nisu dobronamerne ali da nisu ni utemeljene u činjenicama, politici i aktivnostima Demokratske stranke.

"Očigledno je da danas imamo dve dijametralno suprotne struje: one koji žele da potpuno centralizuju Srbiju i ukinu autonomiju Vojvodine i one koji, dolivajući ulje na vatru, žele da prikažu Vojvodinu kao obespravljenu koloniju koja u Beogradu ima samo neprijatelje", naveo je Đilas.

Predsednik DS-a je dodao da je stranka na čijem je čelu uvek smatrala da su oba stava pogrešna, opasna i štetna.

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić ocenio je ranije da je predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas spreman da žrtvuje vojvođansku autonomiju da bi se "preporučio aktuelnoj vlasti".

Stojšić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu komentarisao Đilasovu izjavu da su od vojvođanske deklaracije opasniji navodi zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša da bi bilo dobro da i Vojvodina ima prava koja sporazumom sa Prištinom dobijaju kosovski Srbi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.