Đilas: Ne daju direktan izbor gradonačelnika

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ne daju direktan izbor gradonačelnika

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas rekao je danas da je u Beogradu sakupljeno više od 100.000 potpisa za neposredan izbor gradonačelnika, ali da vlast nije prihvatila izmenu tog zakona iz straha.

Đilas počeo da skuplja potpise za izbore 16. marta  

"U Beogradu smo sakupili više od 100.000 potpisa naših sugrađana koji su tražili neposredan izbor gradonačelnika. Ova vlast u strahu od toga da će građani dati podršku onome što smo radili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prethodnih deset godina nije prihvatila izmenu tog zakona", kazao je Đilas.

 

On je rekao da je danas počelo prikupljanje potpisa podrške Demokratskoj stranci na izborima 16. marta i da su u Beogradu "jasno pokazali šta znaju".

 

"Želimo svim građanima Srbije ono što su Beograđani, a i veliki deo Vojvodine imali prethodnih godina", kazao je on i dodao je njihova lista jedina u Srbiji koja ne želi da čeka u predvorju ispred vrata Aleksandra Vučića.

 

"Nećemo ući u Vladu Srbije sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, ne zbog toga što imamo nešto lično protiv njih, nego zbog onoga što rade poslednje dve godine, što su Srbiju pretvorili u zemlju straha, uništenu zemlju, bez ikakvog plana kako da ide napred", naveo je predsednik DS.

 

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović upitao je u kom svojstvu je potpredsednica SNS i ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović primila građane u Skupštinu grada Beograda.

 

"U kom svojstvu je gospođa Zorana Mihajlović danas primila građane u Skupštinu grada Beograda, jer smatramo da je licemerno da daje izjavu da se zalaže protiv poreza koji su njeni partijski vojnici doneli kroz Privremenu upravu Beograda pre samo mesec dana", kazao je Božović.

 

On je podsetio da je ona u Vladi Srbije glasala da se Beogradu oduzme deset miliona dinara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Koštunica: Staviti tačku na evrointegracije

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 14:52

Demoraktska stranka Srbije započela je danas izbornu kampanju predstavljanjem “Programa razvoja Srbije do 2014. do 2019 - ekonomija političke neutralnosti”, a lider te stranke Vojislav Koštunica poručio je da će građani na izborima morati da izaberu između evrofanatizma SNS i slobodne Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.