Djilas: Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali odbija da stvari nazove pravim imenom

Izvor: Beta, 26.Avg.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djilas: Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali odbija da stvari nazove pravim imenom

Predsednik stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali da iz "njemu znanih razloga odbija da stvari nazove pravim imenom"."Da je gospodin Mekalister stvarno hteo da čuje kakvo je stanje u Srbiji, mogao je da pozove na sastanak članove Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona, predstavnike svih političkih stranaka ili gradjane koji već osam meseci protestuju", naveo je Djilas u saopštenju.Djilas je ocenio da je najava da će sledeći izveštaj Evropske komisije sadržati preporuke za sprovodjenje fer i poštenih izbora, "praktično priznanje Evrope da u Srbiji nema uslova za normalan izborni proces".Naveo je i da bi "bilo korisno" da se Mekalister kada kaže "da je parlament mesto za demokratsku debatu", priseti da opozicija bojkotuje rad Skupštine Srbije u skladu sa Sporazumom sa narodom koji je potpisalo više od 200.000 gradjana."Razlozi za bojkot parlamenta najbolje su definisani u Izveštaju Evropske komisije u kome je izražena zabrinutost radom parlamenta, slobodom izražavanja i borbom protiv organizovanog kriminala", izjavio je Djilas.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đilas: Makalister odbija da stvari nazove pravim imenom

Izvor: RTS, 26.Avg.2019

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas smatra da predsedavajući Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Makalister zna šta se dešava u Srbiji, ali da "odbija da stvari nazove pravim imenom". . "Da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.