Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas Lončaru: Umesto bacanja novca u gondolu uložite u zdravstvo

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da umesto bacanja stotina miliona evra na izgradnju fudbalskih stadiona, auto-puta do Prištine, gondole, jarbola, novac treba uložiti u razvoj i u plate lekara, nastavnika, medicinskih sestara, kvalifikovanih radnika.

"Samo tako će oni ostati ovde i samo tako ćemo postati pravednije i slobodnije društvo", rekao je Đilas, u saopštenju povodom izjave ministra zdravstva Zlatibora Lončara o rastu plata u zdravstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kojom je reagovao na ranije Đilasove kritike.

Đilas je rekao da Ločar u pokušaju da opravda katastrofalan položaj zdravstvenih radnika poredi dinarske plate u 2009. i 2019. godini, navodeći kako je plata lekara porasla sa 50.000 na 69.000 dinara.

"Zaboravlja ministar inflaciju i kurs. Da se setio toga, shvatio bi da je plata porasla sa 533 na 590 evra, a medicinskih sestara sa 321 na 355 evra. Možda je nekome uspeh povećanje od 57 evra, odnosno 34 evra za deset godina", naveo je Đilas.

On je dodao da rast plata u zdravstvu ne menja činjenicu da je plata lekara u Rumuniji 1.960 evra, odnosno tri puta veća nego u Srbiji, i upitao da li "zaista neko misli da je Rumunija tri puta bogatija zemlja od Srbije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas Lončaru: Umesto bacanja novca u gondolu uložite u zdravstvo

Izvor: Danas, 01.Maj.2019

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da umesto bacanja stotina miliona evra na izgradnju fudbalskih stadiona, auto-puta do Prištine, gondole, jarbola, novac treba uložiti u razvoj i u plate lekara, nastavnika, medicinskih sestara, kvalifikovanih radnika. Članak Đilas...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.