Đilas: Karađorđeva ulica za dve godine bez kamiona

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Karađorđeva ulica za dve godine bez kamiona

Gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas izjavio je danas da će za nešto više od dve godine Karađorđeva ulica biti rasterećena kamionskog saobraćaja, a da će odmah nakon toga biti i rekonstruisana.

Đilas je najavio i kompletnu rekonstrukciju Dušanove ulice, kako bi i novi tramvaj mogao da se kreće šinama u toj ulici.

- Rekonstruisaćemo Karađorđevu ulicu, kao i Dunavsku koja se na nju nastavlja, sređuje se Beton hala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve ćemo to urediti i spojiti u jedan kompleks. Kada građani Beograda budu šetali Knez Mihajlovom do Kalemegdana, i spuste se do reke, moći će da se vrate pokretnim stepenicama do centra grada - rekao je Đilas.

On je prilikom posete Kopitarevoj gradini na Starom gradu, gde se u potpunosti rekonstruiše još jedan gradski parkić, dodao da Karađorđevom ulicom neće saobraćati ni autobusi, da će za pet godina tu postojati metro, što će značiti i smanjenje priliva automobila u centar grada, a da će od trenutka izgradnje mosta Zemun-Borča biti rasterećen Bulevar despota Stefana i Pančevački most, saopštio je beogradski odbor Demokratske stranke.

- Količina saobraćaja u tim ulicama će se značajno smanjiti. Nakon što izmestimo teretni saobraćaj iz centra grada, moći ćemo da počnemo i sa sređivanjem fasada - istakao je Đilas.

Renoviranje parka Kopitareva gradina

Odgovarajući na peticiju preko 200 građana tog kraja, gradska vlast je odlučila da renovira park Kopitareva gradina.

Radovi su započeti pre nedelju dana, a park će u okviru obnove biti popločan, biće postavljene nove klupe, a dečje igralište sa klackalicama, vrteškom i ljuljaškom dobiće gumenu podlogu površine 50 kvadratnih metara.

Na delu zelene površine. postojaće i ograđena zona od 42 kvadratna, mesta predviđena za pse, dok će na svim prilazima skveru biti postavljene korpe sa kesama za pse.

Pomoć najstarijim sugrađanima

Načelnik opštinske uprave opštine Stari grad Dejan Kovačević najavio je nastavak ulaganja u programe pomoći najstarijim sugrađanima, odnosno u programe geronto-domaćica, volonterskog servisa i službe personalnih asistenata.

- Opština Stari grad ima takvu privilegiju da može na jedan sistemski način da brine o svojim sugrađanima kojima je pomoć potrebna i pokušaćemo da u narednom periodu povećamo njihov obim, tako da svi oni kojima potrebna, bez obzira na njihov materijalni status, tu pomoć i dobiju - rekao je Kovačević.

Povezane vesti: Otvaranje ulice slavili uz vola na ražnju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.