Izvor: Blic, 16.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Iz NIP-a 20 miliona evra za nova radna mesta

Ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana (NIP) Dragan Đilas kaže da će za nova radna mesta biti izdvojeno 20 miliona evra.



Đilas je naveo da je ove godine NIP povećan za 2,7 milijardi dinara u odnosu na prošlu godinu i da će 1,6 milijardi dinara, ili 20 miliona evra, biti izdvojeno za nova radna mesta.

"Mi smo se trudili da vlast u opštinama odlučuje šta je potrebno njihovim gradovima, a ne neko ko sedi u Beogradu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Đilas.

Đilas je juče u Smederevskoj Palanci razgovarao sa poljoprivrednicima na međumesnom sajmu poljoprivrednih mašina i opreme, koji se održava svakog 15. u mesecu. Privrednici su ministru ukazali na lošu vezu sa autoputem koji pored njihovog grada prolazi na desetak kilometara.

Đilas je rekao da će nastojati da što pre povežu grad sa autoputem i da će "sasvim sigurno" povezvanje biti završeno 2009. godine i dodao da su problemi gotovo svih gradova u Srbiji sa infrastrukturom. On je naveo da su Smederevska Palanka i Velika Plana zajednički podneli projekt za fabriku vode i za prvu fazu izgradnje izdvojeno je 108 miliona dinara.

Na pitanje kako se odlučuje za određeni projekt, Đilas je rekao da se odluka donosi "isključivo matematički" i "bez ikakve politike".

Đilas je dodao da "nije važno ko u gradu vlada, već kako vlada i šta je ljudima potrebno".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.