Đilas: Gazela se neće srušiti

Izvor: Blic, 30.Jan.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Gazela se neće srušiti

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća dogovoreno je da se što pre utvrdi rok do kada će se čekati na novac evropskih banaka, koji je potreban za rekonstrukciju mosta Gazela.

Gradonačelnik Dragan Đilas je otkrio da bi to mogao biti 15. mart i da će Grad, ako ne dobijemo kredit, potražiti sredstva za rekonstrukciju na drugom mestu.

– U prva dva dana je dosta toga urađeno, a kamionski saobraćaj je usmeren kroz tunel Straževica. Sekretarijat za saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je doneo niz mera kojima se menja režim saobraćaja u centru jer je zatvaranje dela Gazele izazvalo gužve u centru Beograda. Za sada će most biti saniran, ali je potrebna rekonstrukcija da bismo imali most u punom kapacitetu – rekao je Đilas nakon sednice veća.

Saobraćaj na srednjoj traci mosta Gazela u smeru ka Novom Beogradu je već tri dana zaustavljen zbog tri naprsline na nosaču mosta. Isto tako je zabranjen teretni saobraćaj u smeru ka Novom Beogradu. Uprkos oštećenjima na mostu, gradonačelnik je poručio Beograđanima da ne brinu i da „most ne može da se sruši". Dodao je još „da imamo most na Adi, ovo se ne bi desilo".

Ono što brine gradske vlasti je činjenica da je najbolju ponudu na tenderu za Gazelu dala kompanija koja gradi kružni put (JP Putevi Srbije), a da ta kompanija već kasni. Poslednji pomereni rok je 22. maj i zbog ovoga nije sigurno ni da će Gazela biti urađena kako treba. Da je završen kružni put na vreme, kamionski saobraćaj je u ovom trenutku mogao da bude izmešten ka Bubanj potoku umesto kroz Mostarsku petlju i Bulevar vojvode Mišića, što dodatno opterećuje saobraćaj.

Đilas je pomenuo i kartonsko naselje ispod Gazele za koje je rekao da je moralo da bude raseljeno „zato što je to ruglo grada, a ne zato što taj plan stoji negde na papiru".

Izmene u saobraćaju tokom radova

Gradski sekretarijat za saobraćaj je izmenio režim saobraćaja koji će važiti dok budu trajali radovi na mostu. Tako će od ponedeljka, 1. februara, pešački prelaz u Dečanskoj ulici kod Doma sindikata biti ukinut, a njegova zona biće zatvorena ogradom za pešake. Biće ukinut i prelaz preko Brankove ulice, na raskrsnici Brankove i ulice Carice Milice. Na raskrsnici Dečanske i Nušićeve ulice biće izmenjen signalni plan rada semafora da bi se dalo više vremena vozilima koja skreću u Terazijski tunel. Isto će biti urađeno i na raskrsnici Brankove i ulice Carice Milice da bi se dalo više vremena za prolazak vozila Brankovom ulicom, kao i na raskrsnici Pop Lukine i Brankove ulice radi prolaska Brankovom ulicom. Biće zatvoreno levo skretanje svim vozilima sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu, a u Pop Lukinoj na raskrsnici sa Brankovom koristiće se samo jedna saobraćajna traka za skretanje desno. Žutu traku će moći da koriste sva vozila na Brankovom mostu u smeru od Brankove ulice ka Novom Beogradu, i u Bulevaru Nikole Tesle u smeru ka Brankovom mostu, od ulice Ušće do Bulevara Mihajla Pupina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.