Izvor: B92, 14.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Formiranje vlade na pomolu

Pirot -- Dragan Đilas izjavio da veruje da je na pomolu formiranje nove Vlade, kao i da nikome nisu potrebni novi izbori.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Beograda je učestvujući u radu vanredne Izborne skupštine ogranka DS-a u Pirotu naglasio da "ne treba građane ponovo maltretirati da izlaze na izbore i da glasaju".

"Postavlja se pitanje šta bi se posle tih novih izbora u Srbiji promenilo. Demokrate bi dobile nekoliko procenata više, narodnjački blok nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procenata manje, radikali tu negde, a onda bi opet seli i dogovarali se", rekao je Đilas.

On je naglasio da sadašnja situacija odgovara "samo onima koji danas sede u Vladi i koji zahvaljujući tome imaju ogromne finansijske interese i nemaju nikakvu kontrolu".

"Oni koji koriste ove mesece da se to nastavi, rade na tome da Vladu dobijemo što kasnije", rekao je Đilas, dodajući "da su oni u manjini i da će Srbija dobiti Vladu".

U radu Skupštine učestvovali su i predsednik Izvršnog odbora DS Marko Đurišić, član Izvršnog odbora Srđan Milivojević i poslanik DS iz Dimitrovgrada Zoran Petrov.

Milivojević je ocenio da formiranje Vlade ne zavisi od Demokratske stranke.

"Sve smo učinili da Srbija dobije novu Vladu i da je to zavisilo od nas Vlada bi bila formirana 22. januara, dan posle izbora", rekao je Milivojević.

Predsednik Izvršnog odbora Marko Đurišić je naveo da je pre pet meseci uoči parlamentarnih izbora raspušten Odbor DS-a u Pirotu.

"To je bio rizik uoči izbora ali je DS u ovom gradu položila ispit i ostvarila dobre rezultate. Verujem da će posle lokalnih izbora Pirot biti ponovo svetla tačka na mapi Srbije", rekao je Đurišić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.