Đijendžu stigao u Beograd

Izvor: B92, 10.Sep.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đijendžu stigao u Beograd

Specijalni izaslanik predsednika Kine i sekretar Centralne komisije za političke i pravne poslove Meng Đijendžu stigao je u Beograd.

Njega i kinesku delegaciju na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao je vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Ovo će biti prilika da razgovaramo kako da popravimo stanje bezbednosti i kako da unapredimo saradnju između Vaše države i Republike Srbije. Nama je dobro poznata Vaša posvećenost u borbi protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizovanog kriminala, terorizma i svih drugih oblika ugrožavanja bezbednosti kako Kine, tako i drugih zemalja sveta", rekao je Stefanović.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kineski zvaničnik zahvalio je Stefanoviću na dobrodošlici i na pažljivoj pripremi posete, istakavši da je zadovoljan što je na čelu kineske delegacije u poseti Srbiji.

"Između Kine i Srbije postoji dugo, tradicionalno prijateljstvo, kao i saradnja. Naš predsednik Si đinping posetio je prošle godine Vašu zemlju, dok je Vaš predsednik Aleksandar Vučić ove godine učestvovao na međunarodnom forumu u Kini i zahvaljujući većem zalaganju dva lidera naša saradnja je sve bolja", rekao je Meng Đijendžu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović i Đijendžu poliožili vence na spomen ploču

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 10:12

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović i specijalni izaslanik predsednika Kine Meng Đijendžu položili vence na spomen ploču, podignutu u znak zahvalnosti Kini...Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Đijendžua je dočekao u nedelju uveče na aerodromu "Nikola Tesla" i rekao da će...

Nastavak na B92...

Stefanović: Jača saradnja sa Kinom u oblasti bezbednosti

Izvor: RTS, 11.Sep.2017

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Mengom Đijendžuom, da će Srbija i Kina produbiti saradnju u oblasti bezbednosti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.