Đerlek objasnio zašto je u Pazaru došlo do skoka korone

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jul.2020, 14:35

Đerlek objasnio zašto je u Pazaru došlo do skoka korone

Situacija u Novom Pazaru po pitanju korona virusa je stabilnija nego u prethodnih deset dana, statistički podaci su ohrabrujući, ali i građani i dalje moraju biti oprezni jer reč o opakoj bolesti koja odnosi živote, izjavio je danas koordinator Opšte regionalne bolnice u tom gradu Mirsad Ðerlek. Apelovao je na sve građane da se pridržavaju epidemioloških mera. On je za Tanjug naveo da je sada manji broj pregleda u kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ambulantama i hospitalizacija, a više izlečenih pacijenata. “I dalje smo maksimalno ozbiljni. Usavršili smo organizaciju bolnice tako da smo spremni da odgovorimo i za neki nepredvidivi talas korone”, rekao je Ðerlek. Naveo je da zdravstveni radnici daju sve od sebe da spasu zdravlje i živote ljudi, ali i apelovao na građane Novog Pazara i cele Srbije da se pridržavaju epidemioloških mera. Istakao je da je problem što ljudi u tom delu naše zemlje smatraju da je sramota biti zaražen zbog čega se leče kod kuće i lekarima jave kasno, ali i napomenuo da to ne znači da neko ko, nažalost, izgubi život, nije dobio najkvalitetniju moguću zdravstvenu zaštitu. Ðerlek je primetio da smo se svi bili opustili i da sada plaćamo cenu opuštenosti iz prvog talasa korone. “Svi smo se opustili i mislili da na nas neće korona, međutim, to zlo nas je odjednom u velikom broju napalo i sada plaćamo visoku cenu nepridržavanja epidemioloških mera”, rekao je Ðerlek. Precizirao je da bolnica u Novom Pazaru ima ukupno 33 respiratora i da su od države dobili sve što su tražili. “Potpuno smo spremni i zdravstveno i tehnički da odgovorimo na svaki nepredviđeni napad koji može da se desi”, dodao je Ðerlek. NOVA.RS The post Đerlek objasnio zašto je u Pazaru došlo do skoka korone appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Prvi put posle mesec dana bez umrlih u Novom Pazaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2020, 10:07

U Novom Pazaru prethodnog dana, prvi put posle mesec dana, nije bilo preminulih od posledica virusa korona, kaže koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek i navodi da je situacija u tom gradu pod kontrolom...Đerlek je u uključenju za TV Pink naveo da je stanje u Sjenici još ozbiljno i da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.