Đerlek: Zaraza se širi na sever; Za sada bez policijskog časa VIDEO

Izvor: B92, 02.Nov.2020, 09:38

Đerlek: Zaraza se širi na sever; Za sada bez policijskog časa VIDEO

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je zdravstveni sistem Srbije spreman da odgovori na epidemije.

"U ovom trenutku imamo 23 kovid bolnice na teritoriji Srbije i još jednu privremenu - Arenu. Zdravstveni sistem Srbije je spreman", kaže Đerlek.

Potvrdio je da su kapaciteti nekih bolnica već popunjeni.

"Što se tiče punjenja bolnica, naročito je to karakteristično za beograd. Na Infektivnoj klinici kapaciteti su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << popunjeni u potpunosi, kao i u KBC "Dragiša Mišović": Nešto više mesta imamo na Zvezdari i u Zemunu", rekao je.

Istakao je da se zaraza seli na sever naše zemlje.

"Zaraza se širi na sever, ono što je dobro jeste da se jug drži",

Objasnio je zašto sve bolnice nisu pune sada, za razliku od prvog naleta virusa kada smo imali znatno manji broj obolelih ali i pune bolnice.

"U prvom i drugom talasu smo fokus stavili na kovid 19. Bio je to strah od nepoznatog, zbog toga nismo toliko vodili računa o non kovid pacijentima kojih je od 80 do 90 odsto. Sada primamo samo srednje teške i pacijente u teškom stanju", poručio je.

Govorio je i o vakcini protiv koronavirusa.

"Do marta meseca očekujemo 350.000 vakcina, prvi će vakcinu dobiti zdravstveni radnici, vojska i policija. Vakcina će biti besplatna za sve", zaključio je.

On nije isključio mogućnost restriktivnijih mera i policijskog časa ukoliko građani budu neodgovorni, ali da toga za sada neće biti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đerlek: Zdravstveni sistem spreman da se suprotstavi virusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020

U ovom trenutku zdravstveni sistem u Srbiji je potpuno spreman da se suprotstavi koroni, nema mesta panici, ali je neophodno pridržavanje propisanih mera zaštite, kako se situacija ne bi promenila, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek...On je za TV Prva rekao da je ubeđen...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.