Đenerali grupa: Fokus na osnovni biznis i stroža kontrola troškova

Izvor: Blic, 03.Maj.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đenerali grupa: Fokus na osnovni biznis i stroža kontrola troškova

- Đenerali grupa će se od sada do 2015. godine fokusirati na poslove osiguranja i akcionarima doneti više profita, a u tom periodu se očekuju uštede od 600 miliona evra - rekao je Mario Greko generalni direktor Đenerali grupe.

On je na godišnjoj Skupštini akcionara u Trstu ocenio da je 2012. bila godina preokreta za Đenerali grupu, u kojoj se kompanija ponovo fokusirala na svoj osnovni posao i uvela strožu kontrolu troškova.

- Pošto smo 2012. godinu završili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa jakim poslednjim tromesečjem, ovu godinu započeli smo na isti način, i sa verom gledamo na ostatak godine- izjavio je generalni direktor grupe.

Đenerali grupa lane je ostvarila neto profit od 90 miliona evra. Grupa je 2012. zabeležila neto premiju od oko 70 milijardi evra, pri čemu 28,9 odsto u Italiji, a ostatak na preostalim tržištima.

Greko je podsetio da je Đenerali grupa u proteklom periodu prodala kompaniju u Izraelu - Migdal osiguranje, kao i 12 odsto udela u Banci Đenerali, u kojoj je zadržala kontrolu, ističući da kompanija neće prodavati svoju imovinu ako za to ne postigne dobru cenu jer nije prinuđena da to čini uprkos padu profita u protekloj godini.

Na skupštini, koja je bila otvorena za javnost, odobrena je podela dividendi akcionarima za 2012, od 0,20 evra po akciji, što je isti iznos kao prethodne godine.

Đenerali grupa posluje u oko 60 zemalja sveta, zapošljava oko 80.000 ljudi, a broj klijenata je 65 miliona.

U Srbiji ovaj svetski osiguravajuč posluje preko kompanije Delta Đenerali koja je druga najveća osiguravajuća kompanija na domaćem tržištu osiguranja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.